RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sentrale SV-ere tror Lysbakken er tilbake i høst

Oslo (NTB): Flere sentrale SV-ere mener Audun Lysbakken allerede til høsten kan komme til å gjøre comeback som statsråd.

- Audun kan komme tilbake som statsråd til høsten, fastslår SVs Karin Andersen overfor Aftenposten. Hun sier det er avgjørende at kontrollsaken er avsluttet i Stortinget og at Lysbakken «får dreisen på rollen som partileder».

En sentral kilde i Arbeiderpartiet sier imidlertid at Lysbakken tidligst kan komme tilbake i regjeringskontorene etter valget i 2013. SV-toppene vil ikke legge den endelige statsrådskabalen før etter landsmøtet i helgen.

Etter at Lysbakken i helgen etter all sannsynlighet blir valgt til partiets neste leder, er SVs øverste tillitsvalgte mest opptatt av at partilederen får permanent plass i regjeringens underutvalg, skriver avisen. Det er i underutvalget de vanskeligste politiske sakene blir avklart.

Ifølge avisen har partiet allerede fått signaler fra Statsministerens kontor om at formelle hindringer, som i dag begrenser stortingsrepresentanters tilgang til regjeringsdokumenter, blir ryddet av veien. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere