Gå til sidens hovedinnhold

Sentrumsvelgere lunkne til Frp i regjering

Oslo (NTB): KrF- og Venstre-velgere vil holde Frp ute av regjering. Det viser en ny meningsmåling. Ketil Solvik Olsen (Frp) gir partienes tidligere ledere deler av skylden.

Selv om opposisjonens partiledere virker å ha en god tone seg imellom, smitter ikke dette over på partienes velgere. Svært få KrF- og Venstre-velgere vil nemlig se Frp i regjering, viser en undersøkelse Sentio har utført for Nationen.

Bare 7 prosent av KrFs velger svarer at de ønsker seg en regjering der Frp er med, dersom de får velge på øverste hylle. Tallet er 9 prosent hos Venstres velgere.

En regjering av Høyre, KrF og Venstre er atskillig mer populært blant de to partienes velgere. 34 prosent av KrFs velgere foretrekker en regjeringskonstellasjon med ulike sentrumspartier og Høyre, mens 33 prosent av Venstres velgere gjør det samme.

Frps finanspolitiske talsperson Ketil Solvik Olsen mener at dårlig samarbeid opp gjennom historien er en av årsakene til velgernes lave tanker om et samarbeid med Frp.

- Når Frp-ere tenker på samarbeid, ser mange tilbake på hvordan Kjell Magne Bondevik behandlet Frp under Bondevik 2-regjeringen. Si Kåre Willoch og bensinavgift, og Frp-ere fryser på ryggen. I andre partier vil de tenke på hvordan Carl I. Hagen oppførte seg. Mange vil tenke på Lars Sponheim, som det var umulig å samarbeide med. Når folk tenker på noen som urimelige, stoler de ikke på at ting har blitt så mye bedre, sier han. (©NTB)

Reklame

Best i test påskeegg 2021