RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser 5.000 konkurser i år

Sist oppdatert:
Kredittopplysningsbyrået CreditInform forventer at 5.000 norske foretak kan gå konkurs i år
– Tallet på konkurser er det høyeste siden vi startet å lage slike oversikter i 1994, sier administrerende direktør Lars Carlsson i CreditInform til nyhetsbyrået Newswire.

Ifølge tallene til CreditInform gikk 451 norske foretak under denne måneden. Det er like mange som på samme tid i fjor da konkursbølgen startet, og langt flere enn i 2001.

Det er en liten nedgang i tallet på konkurser for aksjeselskapene, mens det er en økning for enkeltmannsforetak og andre foretaksformer. Lars Carlsson er forsiktig optimist.

Ved utgangen av oktober hadde 4050 foretak gått konkurs i Norge til nå i år. Totalt gikk 4120 foretak konkurs i løpet av hele 2002. Økningen den siste måneden er størst i Troms, Nord-Trøndelag og Vest-Agder. Samtidig er det størst nedgang i Aust-Agder, Oppland og Vestfold.

Bransjemessig er det store problemer innen jord- og skogbruk og transportvirksomhet.

Fiskerinæringen sliter fortsatt, dette rammet spesielt produksjonsbedrifter i Finnmark og oppdrettsanlegg sørover langs kysten tidligere i år. Problemene for næringen er ikke over.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere