RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser avispapirpriser på 2003-nivå

Sist oppdatert:
Det store finsksvenske treforedlingskonsernet Stora Enso ser for seg en avispapirpris i Europa som i beste fall blir på nivå med 2003
Det går frem av konsernets resultatrapport for fjerde kvartal.

Stora Enso la frem et resultat før ekstraordinære poster på pluss 7,6 millioner euro, eller null euro pr. aksje. Det var ventet ifølge SME Direkt pluss 26 millioner.

Driftsresultatet før engangsposter endte på 80,5 millioner euro, mens det var ventet 71,5 millioner euro ifølge estimater fra SME Direkt. Driftsresultatet falt med 42,5 prosent i forhold til tredje kvartal.

Stora Enso hadde ekstraordinære kostnader på driften på 14,5 millioner euro, mens engangsposter i finansregnskapet var på 54 millioner euro, meldt i januar. Inkludert disse viser bunnlinjne minus 61 millioner euro.

Stora Enso omsatte i kvartalet for 3.028 millioner euro, en økning på 1,4 prosent fra tredje kvartal.

Fortsatt svake avispapirpriser

- I Europa er økende tro på økonomisk oppgang ventet å gi økt etterspørsel på annonsedrevet papir. Press på prisene er fortsatt til stede for magasinpapir, og avispapirprisene vil i beste fall holde fjorårets nivåer, sier konsernsjef Jukka Härmälä i Stora Enso i en kommentar.

Det er ventet at en svak dollar og økt konkurranse vil fortsette å ha en negativ effekt på konsernets aktiviteter i Europa.

Ifølge Stora Enso har bedring i den amerikanske økonomien kun gitt en marginal økning i etterspørselen etter papir. Det er imidlertid noen tegn til bedring, som kan påvirke prisene i andre halvår i det nordamerikanske markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere