RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser bedring i papirmarkedet

Sist oppdatert:
Det finsksvenske papirkonsernet StoraEnso innfridde nesten for første kvartal, og ser nå tegn til bedring i markedet for annonseavhengige papirtyper i Nord-Amerika
StoraEnso fikk et resultat før skatt på 129,3 millioner euro i første kvartal etter en omsetning på 3.099 millioner euro. Det var ventet et resultat før skatt på 132 millioner euro, ifølge estimater innhentet av SME Direkt.

Når det gjelder utsiktene, sier konsernsjef Jukka Härmälä i en kommentar at den globale økonomien fortsatt er preget av usikkerhet, men utsiktene for annonsemarkedene i Nord-Amerika er optimistiske. Det europeiske markedet er fortsatt dystert.

Det er fortsatt et vist prispress på bestrøket trykkpapir, mens resten av markedet er stabilt i Europa ifølge StoraEnso-sjefen.

I Nord-Amerika falt etterspørselen etter annonseavhengig papir, som avis- og magasinpapir, som følge av Irak-krigen, men ifølge Härmälä ser trenden nå ut til å snu opp igjen. Det er ventet at varslede prisøkninger vil bli gjennomført.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere