RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser DNO-olje ved kvartalsskifte

Sist oppdatert:
Den kurdiske oljeministeren forventer at DNO klarer målet om første olje i månedsskiftet mars/april.
Det går frem av et intervju som Ashti Hawrami har gitt nyhetsbyrået Dow Jones Newswires mandag. Hawrami er minister for naturressurser i det kurdiske området i Nord-Irak.

I samme intervju sier Hawrami at han ikke forventer noen endringer i de produksjonsavtalene den kurdiske regjeringen har gitt utenlandske oljeselskaper de sist par årene etter den amerikansk ledede invasjonen.

Det gjelder blant annet DNOs produksjonsavtaler med kurderne. Kontraktene skal i forbindelse med den nye petroleumsloven for Irak gjennomgås av et uavhengig panel.

- Det er en goodwillgest, men vi forventer ikke at det blir gjort noen endringer. Disse kontraktene må vurderes i forhold til standardene fra da de ble signert for to til tre år siden. Du må være fair, sier Hawrami til Dow Jones.

DNO vil være det første selskapet som begynner å produsere olje under en av disse kontraktene som har vært kontroversielle i forhandlingen om Iraks nye oljelov. Hawrami sier at den første eksport av olje fra DNO er ventet å finne sted i slutten av mars eller begynnelsen av april.

- Det er DNOs avgjørelse, men jeg har ikke blitt informert om noen forsinkelser, sier Hawrami til Dow Jones.

DNO har tidligere estimert oppstart av den nordirakiske oljeproduksjonen i slutten av mars, Dette opprettholdes av en talsmann for selskapet overfor Dow Jones.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere