RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser du hva Svein (73) har tapetsert veggen med?

Foto: Tore John Andreassen (Avisa Nordland)
Selv vennene låser inn pennene sine...

(Avisa Nordland) Svein Hoel har over 25.000 forskjellige kulepenner.

Det begynte med at kona «beordret» han til å finne seg en hobby da han nærmet seg pensjonisttilværelsen.

En kompis av Hoel samlet penner, så da var det gjort. Denne kompisen er i dag for øvrig fast leverandør til Fauskes ukronede penne-konge.

Register
Underetasjen i huset er sterkt preget av hobbyen hans. På hjemmekontoret er samlige vegger, taklister og dører dekorert med skriveredskapet.

- Helt tilfeldig var det en penn fra Statoil som ble den første jeg plasserte på veggen. Det skjedde i 1999. Siden den gang har jeg hengt opp ytterligere 24.669 penner. I tillegg har jeg en eske der det garantert er 330 penner jeg ikke har fra før, så jeg har over 25.000 forskjellige kulepenner her, sier Svein Hoel.

Hver enste penn er sirlig registrert i et register. Der har de et eget nummer, samt en kode for hvor de henger; hvilken vegg, på en dør, eller på listverket. I registeret står det også hva som står på kulepenna og hvilken farge den har.

Kaviartuber
- Jeg angrer litt på at jeg ikke også har registrert hvem som har gitt meg en bestemt penn, og hvilken dato, sier Svein Hoel, og peker på noen penner han synes er ekstra artige; penner kamuflert som kaviartuber fra Mills.

Rundt om i landet har han et lite korps som stadig bidrar til at det kommer nye penner i samlingen.

- Blant annet har tidligere redaktør i Nordlands Framtid, Ragnar Larsen, bidrett med en hel del, uten at jeg kjenner han fra før. Jeg har også tatt vare påall korrespondanse jeg har hatt med de som samler penner til meg. Det er vel også viktig å understreke at jeg ikke har kjøpt en eneste penn. Utgiftene har begrenset seg til å betale for porto, sier pensjonisten.

At han nå har passert 25.000 kulepenner, betyr ikke noen spesielt, egentlig. Hoel har ikke noe eksakt mål han higer etter.

- Vi får se hvor vi ender. Det må ikke bli mer alvorlig enn som så, understreker han.

Hjulkapsler
Samlemanien begynte vel egentlig da Svein Hoel var guttunge, men det begrenset seg til frimerker og mynter. Mer spesiell er pennesamlingen, og Hoel har også dekorert uthuset på hytta i Sulitjelma med hjulkapsler han i årenes løp har funnet langs veiene.

- Og så er utedoet - vegger og tak - tapetsert med prospektkort vi har fått opp gjennom årene. Videre har jeg en samling med fotballskjerf og caps - er inne på hytta, røper samleren.

Helt alene som samler av kulepenner, er Svein Hoel ikke. Han er med i en riksdekkende klubb «Pennevenner», som teller ca 300 medlemmer.

Avisa Nordland kom seg for øvrig fra besøket hos Svein Hoel med penna i behold. Den hadde han fra før!

Les flere saker fra Avisa Nordland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere