*Nettavisen* Nyheter.

Ser du hvilken av disse 200-lappene som er falsk?

FALSK SEDDEL: Det er kanskje ikke lett å se ved første øyekast, men seddelen under mangler såkalt metallstripe. Dermed er den falsk. Foto: Vigdis M. Bendiktsen (Nordlys)

Det gjorde ikke Kjell Moe. Nå fatter politiet interesse for seddelen.

16.12.14 17:06

(Nordlys) TROMSØ: - Enten har jeg fått den fra en butikk eller en minibank, men jeg vet ikke hvor den stammer fra, sier Kjell Moe.

Seddelen nederst på bildet over er nemlig falsk, viste det seg da Moe skulle betale med den i en butikk i Tromsø. Da hadde han vært i besittelse av den så lenge som én måned - uten å merke at det ikke var en reell 200-lapp.

- Ganske bra laget

- Jeg oppfattet det ikke. Det var først da jeg skulle betale i en butikk der de har en automat som sedlene skal gjennom, at den satte seg fast, forteller han til Nordlys og legger til:

- Den er ganske bra laget. Den har litt tynnere papir enn en normal seddel, men ferge og alt mulig - bortsett fra metallstripen - er ganske profesjonelt laget.

Undersøkes av politiet

Da det viste seg at seddelen var falsk, tok Moe kontakt med politiet. De har bedt om å få den overlevert, slik at den kan sendes til analyse og sammenligning hos Kripos i Oslo.

Det bekrefter også Jarle Johnsen, politioverbetjent i Troms politidistrikt.

- Det er klart at dersom politiet får melding om falske penger i sirkulasjon, er det et åpenbart ønske om å få disse pengene inn. Det er med tanke på undersøke seddelen for å se om det er fellestrekk med andre beslag, sier Johnsen til Nordlys.

Ulik kvalitet på forfalsking

Han har foreløpig ikke sett den aktuelle 200-lappen, men har blitt fortalt at forfalskingen formodentlig er av høy kvalitet.

- Generelt opplever politiet å få falske pengesedler av både dårlig og god kvalitet, der det umiddelbart kan være vanskelig å oppdage forfalskingen, sier Johnsen.

Han legger til at de fleste slike sedler blir sendt inn til Kripos for nærmere undersøkelser.

Les flere saker hos Nordlys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.