RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser en flat oljepris ut året

Sist oppdatert:
Det amerikanske energidepartementet ser en flat utvikling i oljeprisen fremover, og viser til OPECs vent og se holdning, samt at nedsiden begrenses av fortsatt lave oljelagre i OECD-området
Det amerikanske energidepartementets statistikkenhet Energy Intelligence Administration (EIA), baserer sitt basis scenario på en uendret OPEC-produksjon ut året og en svak økning i Iraks produksjon og fortsatt lave OECD-lagre av olje.

- Inntil disse lagrene er bygget opp igjen til nedre del av observert intervallet observert siste fem år, som ikke er ventet å skje før nyttår, burde oljeprisen forbli nær dagens nivå, skriver EIA i den månedlige rapporten.

De forventer at OPEC vil fortsette styringen av oljeproduksjonen, og viser til at oljekartellet har klart å holde oljeprisen innenfor sitt intervall på 22 til 28 dollar pr. fat i 41 av de siste 46 månedene.

De ser en økning i oljeproduksjonen i år på en million fat, som vil komme fra produsenter utenfor oljekartellet, og da i hovedsak fra Russland og Kaspi-regionen. For neste år venter EIA en økning i produksjonen utenfor OPEC på 1,3 millioner, men først mot høsten neste år etter at mer rørledningskapasitet er på plass.

Når det gjelder etterspørselen forventer EIA en økning på en million fat pr. dag både i år og neste år, hvorav en femtedel vil komme fra USA og omkring en tredje del fra resten av OECD-landene. Kina og andre non-OECD-land vil stå for halvparten i år, og noe mer neste år på grunn av økt bruk av atomkraft i Japan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere