RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser eurokurs på syvtallet

Sist oppdatert:
Sjeføkonom Knut Anton Mork i Handelsbanken Markets frykter nå at den knallsterke oljeprisen skal sende kronen kraftig opp og skape store problemer for industrien
Sjeføkonom Knut Anton Mork og seniorøkonom Torgeir Høien i Handelsbanken Markets spår at kronen vil styrke seg og krype ned til 7,80 for én euro iløpet av det neste året, skriver Dagens Næringsliv onsdag.

En sterkere kronekurs vil bety at norske varer blir dyrere i utlandet og lønnsomheten faller i eksportindustrien. Dett kan igjen gi industrien problemer på linje med det de opplevde i 2002 og 2003, kvor det forsvant 15.000 arbeidsplasser på halvannet år.

Direktør Knut Sunde i Teknologibedriftenes Landsforening (TBL) mener at smertegrensen i industrien for kronekursen går på syvtallet.

– Ser vi syvtallet, er jeg redd vi aktiviserer det som heter «manglende tiltro til Norge som industrinasjon». Det vil dra med seg både svake og levedyktige bedrifter, sier Sunde til DN og håper på en kronekurs på 8,23 til 8,39 mot euro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere