RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser fall for stadig dyrere britisk oljeproduksjon

Sist oppdatert:
Britiske olje- og gassoperatører må reagere raskt om de skal få stoppet fallet i produksjonen
Det går frem av en årlig rapport gjort av den britiske offshoreoperatørforeningen og det britiske handels- og industridepartementet.

Ifølge rapporten er olje- og gassproduksjonen på britisk sokkel ventet å falle til rett over 3,7 millioner fat oljeekvivalenter pr. dag i år, sammenlignet med en produksjon på rett over fire millioner fat i 2003.

Samtidig viser undersøkelsen at driftskostnadene på britisk sokkel kan komme til å øke med 60 prosent over de neste seks årene dersom ikke dagens produksjon kan bli økt.

- Tross økt investeringer, vil økende enhetskostnader og fallende produksjon bety at britiske olje- og gassprodusenter har et to til tre års vindu for å stoppe det økende fallet i Nordsjøen, skriver operatørforeningen.

Rapporten som omfatter 29 av olje- og gassprodusentene på sokkelen, viser ifølge Reuters at arbeidsgruppen som skulle sikre fremtiden for britisk oljebransjen sliter med å få resultater.

Investeringsmålene er innfridde med utsikter til 3 milliarder pund i årlige investeringer på sokkelen frem til 2006, men avkastningen er fallende, og målet om en produksjon på 4 millioner fat pr. dag i 2005 ser lite sannsynlig ut. Målet om å holde produksjonen oppe i tre millioner fat pr. dag i 2010 ser også stadig vanskeligere ut, ifølge foreningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere