RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser fall i telekom-markedet

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier tror ikke på noen vekst i markedet for infrastruktur for mobiloperatører fremover. Det er dårlig nytt for Nera-sjef Bjørn Over Skjeie og for Eltek
ABG Sundal Collier har i en bransjeanalyse gått gjennom mobilmarkedet, basert på kvartalsrapportene fra utstyrsleverandørene.

Hovedkonklusjonen er at utviklingen for håndsett, altså selve telefonen, er overraskende god. Men det er dårlig stell for leverandører av infrastruktur for telenettene.

Basert på analyse av de ti største infrastrukturleverandørene til mobilsektoren, anslår meglerhuset at markedet i andre kvartal ar 8 prosent mindre enn samme kvartal i fjor, men 2 prosent høyere enn i første kvartal i år.

- Vi tror fortsatt at det globale mobil-infrastrukturmarkedet er i en overgangsfase, og at markedet vil falle moderat de neste par årene, skriver ABG Sundal Collier.

Leverandører som Nera og Eltek venter ivrig på at investeringsnivået i telesektoren skal ta seg opp igjen, etter en periode hvor teleselskapene har slikket sine sår etter overinvestering, og prioritert å få omsetning og overskudd ut av eksisterende investeringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere