RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser fortsatt økende oljepris

Sist oppdatert:
Det amerikanske energidepartementet tror fortsatt på en høyere oljepris neste år til tross for at de også forventer at reservekapasiteten innen verdens oljeproduksjon nesten dobles
Ifølge den månedlige markedsrapproten til Energy Intelligence Administration (EIA), som er statistikkavdeling til det amerikanske energidepartementet så forventes det en gjennomsnittlig oljepris neste år på 63 dollar fatet målt ved referanseoljen WTI. Prognosen for i år ligger på 57 dollar fatet.

I samme rapport skriver at de forventer at verden i løpet av neste år vil øke produksjonsbufferen med omkring 1 milllion fat pr. dag tile t sted mellom 2-2,5 millioner fat.

Samtidig justerer EIA også opp den amerikanske etterspørselen med noen 10.000’er fat. Dette fører til en samlet oppjusteringen av etterspørselen for 2005 til 83,7 millioner fat pr. dag i snitt., mens etterspørselsprognosen for 2006 ligger uendret på 85,4 millioner fat.

Når det gjelder olje og gassproduksjonen i den amerikanske delen av Mexico-gulfen som ble stengt av høstens orkaner, så skriver EIA at råoljeproduksjonen nå ser ut til å komme tilbake noe raskere enn tidligere antatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere