RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser gigantunderskudd i USA

Sist oppdatert:
Den amerikanske kongressens budsjettkontor har publisert en ny analyse av budsjettunderskddet for 2004 og de neste tiårene, og det er ingen lystig lesning
Kongressens budsjettkontor CBO forventer at budsjettunderskuddet i USA i år vil bli på svimlende 477 milliarder dollar, eller 3,3 billioner kroner.

Den nye prognosen er faktisk litt lavere enn den forrige, men CBOs prognose for det neste tiåret er ikke god lesning for kampanjelederne til Bush i det man går inn i valgåret.

Bedringen i prognosen for 2004 er heller ikke spesielt stor, 3 milliarder dollar siden forrige estimat i august i fjor, ifølge Reuters

Budsjettunderskuddet forventes å ende på 362 milliarder dollar, mot 341 milliarder i forrige estimat. For tiårsperioden frem til 2014 ser CBO et samlet underskudd på 1,89 billioner dollar, mot en prognose på 1,4 trillioner for et halvt år siden.

Ifølge Reuters har fokus i den amerikanske politikken skiftet i det siste i retning av skatter og avgifter, noe som ikke er spesielt lystig for Bush-administrasjonen i lys av de allerede enorme budsjettunderskuddene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere