RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser høye aluminiumspriser

Sist oppdatert:
Verdens største aluminiumsprodusent, amerikanske Alcoa sa på en telefonkonferanse i går kveld at det forventer fortsatt høye aluminiumspriser i andre kvartal
Det var finansdirektør Richard Kelson som ifølge Reuters holdt konferansen i forbindelse med at Alcoa la frem første kvartalstall tidligere denne måneden.

Kelson sa at Alcoa nå opplever sterk etterspørsel etter flat rullede og bearbeide aluminiumsprodukter i inneværende kvartal.

Finansdirektøren ser imidlertid også en del negative momenter for andre kvartal, blant annet sterke valutaer i Australia og Canada, samt økte naturgass- og elektrisitetspriser.

Leder av Alcoas primærmetalldivisjon, Bernt Reitan sa på telefonkonferansen at Alcoa jobber med en økning av produksjonen av alumina og aluminium til lavere kostnader. Det skjer blant annet med byggestart for aluminiumssmelteverket på Island senere i år. Anlegget skal stå klart i 2007 med en kapasitet på 322.000 tonn i året.

Når det gjelder Kina så sa Reitan at det har vært begrensninger på oppstart av ny kapasitet, men noterte samtidig at Kina trenger mye aluminium.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere