RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser høyere oljepris og etterspørsel

Sist oppdatert:
Det amerikanske energidepartementet har igjen hevet sitt ansalg for oljeprisen i vinter, og begrunner dette med stramme lagre og økte etterspørselestimater
I månedsrapporten for desember estimerer det amerikanske energidepartementet (DOE) en snittpris på olje på 30,50 dollar pr. fat gjennom vinteren. Det er en økning på hele 1,75 dollar pr. fat i forhold til forrige estimat fra oktober. Prisen på Western Texas Intermediate-kvaliteten som handles i New York er ventet å variere mellom 29 og 33 dollar pr. fat.

Det er økte etterspørselsestimater og fortsatt lave oljelagre som er årsakene til DOEs økte prognose.

Når det gjelder prisutviklingen gjennom 2004, ser DOE en svakt fallende trend, men oljeprisen forventes å ligge på mellom 28 og 30 dollar pr dag.

- Dette reflekterer de relativt lave lagrene i de industrialiserte landene gjennom 2004.

DOE forventer en økning i etterspørselen etter råolje på 1,3 millioner fat pr. dag i 2003 og 2004. Det er en økning i forhold til forrige månedsestimater som lå på en million fat pr. dag for henholdsvis 2003 og 2004. Det nye estimatet for neste år tilsvarer omtrent den forventede veksten i produksjonen i landene som ikke er med i oljekartellet OPEC. Russland og de andre landene i Kaspi-regionen er ventet å stå for over halvparten av dette.

Når det gjelder utviklingen i USAs etterspørsel så ser DOE en vekst på 1,6 prosent, eller 310.000 fat pr. dag i inneværende år, og ytterligere 300.000 fat pr. dag neste år til 20,4 millioner fat pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere