RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser ikke grunnlag for tysk pantefjerning i 2004

Sist oppdatert:
Organisasjonen Deutsche Umwelthilfe anslår at andelen gjenbruksemballasje på tyske drikkevarer vil øke i år, men ikke nok til at grunnlaget for bokspant blir borte. Det er godt nytt for Tomra
Den tyske miljøorganisasjonen Deutsche Umwelthilfe anslår nå at andelen gjenbruksflasker i Tyskland er økt fra en bunn på 50,2 prosent i desember 2002 til 61 prosent for året 2003, etter at det ble innført pant på bokser og engangsflasker.

For 2004 anslår Deutsche Umwelthilfe en andel på 65 prosent, etter forventet innføring av pant også på juiceemballasje til høsten, fremgår det av en pressemelding.

Etter dagens tyske lovgivning ble det innført pant på engangsemballasje da det etter en lang og formell prosess ble fastslått at andelen gjenbruksflasker var falt under 72 prosent.

Dersom panten skal fjernes, må man gjennom en tilsvarende omstendelig prosess.

Det tyske miljøverndepartementet har gjort det klart at de offisielle tallene for 2003 ikke vil foreligge før våren 2005. Dersom Deutsche Umwelthilfe får rett i at andelen heller ikke vil overstige 72 prosent i 2004, indikerer det at første mulige oppheving av bokspant, etter dagens regelverk, vil være våren 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere