RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser ikke lenger pluss for Aker Kværner

Sist oppdatert:
Meglerhuset Gjensidige NOR Equities tror ikke Kjell Inge Røkke og Aker Kværner klarer overskudd i år. Grunnen er meldingen om kostnadsoverskridelser ved Philadelphia-verftet
Gjensidige NOR Equities nedjusterer anslaget på fortjeneste pr. aksje for Aker Kværner fra pluss 4,6 kroner til minus 1,3 kroner, fremgår det av en oppdatering i dag.

Men meglerhuset er fortsatt positivt innstilt til Aker Kværner, og opprettholder både kjøpsanbefaling og kursmål. Det gjøres bare små endringer på estimatene for de kommende årene.

Gjensidige NOR skriver at de hele tiden har vært negative til skipsverftene og derfor hadde lave forventninger til denne delen i sine analyser.

Det påpekes likevel at meldingen fra Philadelphia er skremmende, fordi de viser at effektiviseringen ikke har virket som planlagt, og tidsforbruket er skyhøyt sammenlignet med konsernets tyske verft.

Oppsummering:
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 110 kroner
Meglerhus: Gjensidige NOR Equities
Dato: 25. juni 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere