RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser ingen boligboom

Sist oppdatert:
Eiendomseksperter tror jevnt over ikke på noen boom for boligprisene neste år til tross for renteraset. I gjennomsnitt ventes en prisvekst i 2004 på 6,3 prosent
Et ekspertpanel samlet av Dagens Næringsliv tror i snitt at boligprisene neste år vil øke med 6,2 prosent, mens veksten i år trolig ender under 2 prosent.

Panelet består av investorene Bjørn Rune Gjelsten og Ola Mæle, Lisa Reiakvam fra Econ, Kjell Senneset i Byggenæringens Landsforening, Bjørn-Erik Øye fra Prognosesenteret, Kyrre Aamdal fra DnB Markets og Harald Magnus Andreassen fra First Securities.

De fem første tror alle på en vekst under 10 prosent, mens de to makroøkonomene legger seg høyere. Aamdal ser en vekst rundt 10 prosent, Andreassen på 8 til 10 prosent. Begge disse tror på kraftig effekt av rentekuttene fremover.

– Prisnivået er svært høyt nå, og et eller annet sted er det en grense for hvor mye boligprisene kan stige. Et moderat anslag på veksten i boligprisene i 2004 kan derfor være fem prosent, sier Lisa Reiakvam i Econ til Dagens Næringsliv.

Gjelsten er mest forsiktig. Han tror på to til fem prosent, og viser til at optimismen for to til tre år siden har ført til at det er mange usolgte enheter på markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere