RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser klar økning i oljeproduksjon

Sist oppdatert:
Det amerikanske energidepartementet venter en økning i OPEC-produsert olje på 1,8 millioner fat pr. dag i andre kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor
Det går frem av månedsrapporten fra Energy Intelligence Administration.

OPECs produksjon i mars økte med 0,56 millioner fat pr. dag til 27,65 millioner fat pr. dag. Det er i hovedsak Saudi Arabia og Kuwait som har økt produksjonen, i tillegg til en økning på 0,9 millioner fat i Venezuela. Produksjonsbortfall i Nigeria har trukket ned.

Ifølge EIA så produserer OPEC-landene i Midtøsten nå nær maksimum, og det forventes et fall i produksjonen i april på grunn av bortfallet av Irak og deler av Nigerias oljeproduksjon.

Likevel er den totale OPEC-produksjonen i andre kvartal ventet å ligge 1,8 millioner fat pr. dag over samme kvartal i fjor, som var meget svakt. Det er ventet en økning i non-OPEC-produksjonen på 1,2 millioner fat pr. dag i 2003, og en samlet økning i verdensproduksjon på 2,4 millioner fat pr. dag i 2003.

Prognosen er basert på en økning av OECD-lagrene fra et et nivå i den nedre enden av snitt for de siste 5 årene, til et lager nivå midt i intervallet.

Når det gjelder etterspørselen så ventes den å øke med 1,1 millioner fat pr. dag i 2003, hvorav USA vil stå for 40 prosent. Omkring 0,5 millioner fat er ventet å komme fra Kina og andre ikke-OECD-land. Verdens oljeetterspørsel er ventet å ligge på 78,6 millioner fat i 2003, og 80 millioner fat i 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere