RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser kraftig cruisevekst

Sist oppdatert:
En ekspert ser kraftig vekst for crusiserederier som Royal Caribbean fremover, og mener bransjen vil måtte investere mer for å møte etterspørselen om noen år
Etterspørselen etter cruisereiser i Karibbien truer med å vokse ut over tilbudet innen 2007, noe som vil kreve at selskaper og myndigheter øker investeringene for å henge med. Det var budskapet fra adm. direktør Peter Wild i det britiske konsulentselskapet GP Wild International til den årlige Caribbean Tourism Conference på U.S. Virgin Islands fredag, ifølge Reuters.

Wild tror industrien oppnå høyere omsetning i forhold til kapasiteten fremover, og derfor vil tjene mer penger.

- Det er potensial for videre investeringer, og bransjen vil måtte investere hvis den ønsker å fortsette veksten etter 2007, sa han.

Antallet cruisepassasjerer i Karibbien har økt med 7 prosent i forhold til for ett år siden, opplyses det. Veksten fra USA har vært 10,7 prosent, drevet av avganger fra havner lenger nord enn de tradisjonelle, for eksempel fra Boston.

Neste sommer vil Royal Caribbean begynne med avganger fra New York.

Dette gjør at deltagerne i større grad slipper å fly til avgangsshavnen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere