RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser kraftig vekst for digital-TV (Ny)

Sist oppdatert:
Sveitsiske Kudelski Group melder ser god vekst og store kontrakter på digital-TV. Tandberg Television og Eric Cooney (bildet) opererer også på dette markedet, men her er optimismen litt mer avdempet
Oppdatert med kommentar fra Tandberg Television.

- Vi er i forhandlinger om nye kontrakter som er langt fremskredet, sier konsernsjef André Kudelski i Kuldelski Group til Reuters onsdag.

Han sier nyheter om dette kan komme i løpet av uker eller måneder.

Kudelski sier markedet for digital-TV bedrer seg måned for måned, spesielt i Europa, hvor det er et betydelig oppsving.

- Veksten vil trolig bli temmelig kraftig i 2004, sier han.

Kudelski Group leverer en rekke ulike produkter innen digital-TV-markedet, og omsetter for rundt 2 milliarder kroner i året.

Selskapet opererer mer mot sluttbrukermarkedet enn Tandberg Television.

- Forsiktig optimistiske

Finansdirektør Tim O'Connor i Tandberg Television sier at det som primært påvirker Kudelskis omsetning er antallet TV-abonnenter, mens Tandberg i større grad påvirkes av antallet kanaler som overføres.

- Jo flere kunder de får, jo bedre for Tandberg Television. Men det er ingen direkte link, sier han, og påpeker at Tandbergs vekstpotensial også avhenger av hva kundene velger å abonnere på.

Han vil ikke gå like langt som Kudelski i fastslå oppgang i markedet.

- Vi er fortsatt forsiktig optimistiske, men vi vil ikke gå så langt som å si at det bedrer seg måned for måned. Vi ser positive tegn og gode indikasjoner, sier han.

Tandberg Television leverte i tredje kvartal en omsetning på 259 millioner kroner, opp fra 223 millioner samme kvartal i fjor, og venter at den positive trenden vil fortsette inn i fjerde kvartal.

Det var totalt tørke for investeringer i digital-TV fra våren 2001 til våren i år, men markedet ser nå ut til å ta seg opp.

Så sent om i forrige uke meldte Tandberg Television om en ny kontrakt på 3,7 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere