RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser økt letevirksomhet i Nordsjøen

Sist oppdatert:
SSB ser en klar økning i leteinvesteringen på norsk sokkel, men det er fra et lavt utgangspunkt. Det anslås foreløpig et fall igjen neste å
Det går frem av Statistisk Sentralbyrås anslag for oljeinvesteringer for andre kvartal.

Iføgle SSB ble det i første kvartal kun brukt 0,9 millairder kroner på letevirksomhet, men de øker likevel anslaget for helåret 2004 med 18,8 prosent. Anslaget lyder nå på 4,7 millairder kroner.

Det er en økning på 14,6 prosent i forhold til 2003. SSB har også komemt med sitt første anslag for 2005, som lyder på kun 3 milliarder kroner i leteinevsteringer.

Ormen Lange trekker opp

Når det gjelder totaleinvsteringer i olje- og gassvirksomheten på norsk sokkel som i tilelgg til etevirksomhet omfatter inevsterigner plattformer, rørlednignsystemer og lignende, så ventes det en kraftig økning i år i forbindelse med Ormen Lange-utbyggingen.

Investeringene til olje- og gassvirksomheten for 2004, inkludert rørtransport, blir nå anslått til 71,1 milliarder kroner. Sammenlignet med anslagene gitt i forrige kvartal, er anslaget for 2004 økt med 7,3 milliarder, eller 11,3 prosent.

- En del av denne økningen skyldes at Ormen Lange, med tilhørende rørsystem og landanlegg, er inkludert i undersøkelsen for første gang, melder SSB.

For 2005 ser SSB investeringer på 58 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest