RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser økt resultat fra Banff-reforhandling

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier forventer at reforhandlingen av Petroleum Geo-Services produksjonsavtale på Banff-feltet vil øke resultat før skatt med 13 prosent i 2004
Det går frem av en oppdatering fra meglerhuset etter at PGS mandag meldte oat de har reforhandlet avtalen for produksjonsskipet Ramform Banff, som går på Banff-feltet på britiske sokkel.

Ifølge ABGSC vil den nye avtalen bety at PGS vil gå fra å tape 10.000 dollar i kontanter pr. dag til at de tjener omtrent det samme. Dette selv om produksjonsraten forblir på 10.000 fat pr. dag.

ABGSC mener dette er klart positivt, samtidig som de mener det viser at operatøren CNR er komitert til utvikle Banff-området videre.

- Dette reduserer nedsiderisikoen i inntjening, eliminerer risikoen knyttet til å skaffe ny kontrakt for Banff-skipet og gir PGS en bedre oppside ved potensiell utvikling av feltet, skriver ABGSC.

Meglerhuset mener at den nye kontrakten vil øke resultatet til PGS i 2004 med 13 prosent, og 6 prosent i 2005. Det betyr omkring en prosent på EBITDA-nivå.

Oppsummering:

Anbefaling: Kjøp Kursmål: 55 USD
Meglerhus: ABG Sundal Collier
Dato: 22. desember 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere