RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser økte verdier i PGS

Sist oppdatert:
DnB Nor Markets er fornøyd med Petroleum Geo-services siste tiltak for å øke inntjeningen på selskapets seismikkflåte, og øker kursmålet, men ikke anbefalingen
Det var tidligere denne uken PGS meldte at de vil overføre to av sine seismikkfartøyer fra 4C-seismikk til tradisjonell streamer innsamling av data innen 3D og 2D seismikk. PGS meldt selv at de forventer endringen vil bety 10 millioner dollar årlig i økt driftsinntjening.

Meglerhuset DnB Nor Markets mener endringen er fornuftig og øker sine resultatestimater for 2006 med 7 prosent, og øker samtidig verdsettelsen av PGS etter en såkalt sum-of-parts tilsvarende til 28 dollar pr. aksje.

Meglerhuset mener også at PGS nå forsvarer en 10 prosents premie med tanke på en mulig splitt av selskapet i to etter franske CGGs oppkjøp av seismikkselskapet Exploration Resources. CGG betalte en premie på 30 prosent ved budet på Exploration Resources.

Oppsummering:
Anbefaling: Hold
Kursmål: 200 NOK (170)
Meglerhus: DnB Nor Markets
Dato: 7. september 2005

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere