RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser lang opptur i seismikk

Sist oppdatert:
Det franske seismikkselskapet Compagnie Générale de Géophysique kan vise til fortsatt sterk forbedring på driften i år. Spesielt marinseismikk har hatt en sterk utvikling og selskapet ser en lang og sterk opptur
- Vårt resultat for andre kvartal av 2005 viser en sterk forbedring år over år og bekrefter en positiv trend i seismikkmarkedet og i CGG gruppens finansielle utvikling, sier konsernsjef Robert Brunck i en kommentar.

Ifølge Brunck vil oppkjøpet av norske Exploration Resources øke CGGs offshorekapapsitet med omkring 60 prosent, vil gi selskapet en posisjon på øverste nivå i det marine markedet.

Brunck sier også at han tror oppgangsyklusen for seismikkmarkedet vil bli sterk og varig.

CGG har lagt frem et regnskap for andre kvartal som viser driftsinntekter på 193,3 millioner euro, opp fra 159,6 millioner i samme periode i fjor. I forhold til første kvartal er utviklingen nesten flat.

Driftsresultatet endte på 15,4 millioner euro, opp fra marginale 0,9 millioner i samme periode i fjor. Det er også en svak økning fra første kvartals driftsresultat på 24,1 millioner euro.

Bunnlinjen er preget av engangsposter tilknyttet et obligasjonslån, som gir et samlet resultat før skatt på kun 4,1 millioner euro, opp fra minus 4,2 millioner euro.

CGG opplyser at de pr. 1. september hadde en ordrebok på 481 millioner dollar, som er en økning på 23 prosent sammenlignet med samme tidspunkt i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere