RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser lavere etterspørsel etter olje

Sist oppdatert:
Det amerikanske energidepartementets researchavdeling EIA har revidert ned sitt estimat for oljeetterspørselen for andre kvartal, men ser økt etterspørsel i tredje kvartal
Det fremgår av Energy Informations Adminstrations (EIA) månedsrapport.

EIA har senket sitt etterspørselsestimat for andre kvartal med 300.000 fat pr. dag til 76,6 millioner fat, og har økt estimatet for tredje kvartal med 100.000 fat pr. dag til 78,4 millioner.

Når det gjelder USAs etterspørsel så mener EIA at den blir omkring 80.000 fat pr. dag lavere enn tidligere estimert, og vil havne på 19,78 millioner fat pr. dag. Estimatet for tredje kvartal er økt fra 20,29 millioner fat til 20,40 millioner fat.

På tilbudssiden så forventer nå en OPEC-produksjon inkludert Irak på 26,7 millioner fat pr. dag i snitt frem til utgangen av september.

EIA mener at fordeling av dette volumet innad i OPEC vil avhenge av når Iraks produksjon igjen begynner å øke, og i hvor stor grad Nigeria og Venezuelas oljeproduksjon normaliseres.

Ifølge EIA produserte Saudi-Arabia 9,6 millioner fat pr. dag i april, den høyeste produksjonen siden april 1982.

Totalt sette venter EIA en produksjonsøkning i 2003 på 1,1 millioner fat pr. dag, og en økning 2004 på 1,4 millioner fat pr. dag. Det bør go rom for en økning i råoljelagrene i 2003, mener EIA.

EIA forventer at de amerikanske råoljelagrene vil være på 286 millioner dollar ved utgangen av andre kvartal. Det er ned 4 millioner fra det forrige månedsestimater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere