RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser lavere renter på kort sikt

Sist oppdatert:
Nordea Markets utelukker ikke at renten på kort sikt kan komme ned på 1,5 prosent i år, men det er forutsatt en styrking av kronen og et moderat lønnsoppgjør
I tilelgg er det forutsatt et nytt rentekutt i Europa.

På kort sikt kan renten gå under to prosent mener Nordea etter å ha justert opp sine prognoser for norsk økonomi.

– Vi tror det er mest sannsynlig at Norges Bank kutter renten til to prosent i sitt første møte. Men Norges Bank har sagt at man vil ta små skritt, så det kan hende banken venter et møte, sier makroanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets til Dagens Næringsliv.

Nordea har i utgangspunktet to prosent som en rentebunn, men dersom kronen styrker seg og lønnsveksten bli lavere enn fire prosent kan Norges Bank komme til å gå under to prosent tror Bruce. Det kan gå helt ned til 1,5 prosent mener han.

– Men da må flere ting skje. Lav lønnsvekst, sterkere krone og rentekutt i euro-land, samtidig som inflasjonen ikke går opp. Men jo lenger ned renten kommer, jo mer bekymret vil jo Norges Bank bli for virkningene på norsk økonomi, sier Bruce til DN.

Ut fra en rentebunn på to prosent, regner Nordea med at renten går opp et halvt poeng i slutten av året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere