RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser M&A-bølge i Nordsjøen

Sist oppdatert:
Ernst & Youngs corporate finance-sjef i Storbritannia, Alec Carstairs, tror det vil komme en bølge av fusjoner og oppkjøp blant de små oljeselskapene i Nordsjøen
Det kom frem under et foredrag han holdt på den store offshoremessen i Aberdeen onsdag, melder den skotske avisen The Scotsman.

- Det er meget trolig at vi vil se et antall fusjoner og oppkjøp ... dette er hva vi historisk har sett i andre modne bassenger, som Mexico-gulfen, sa Carstairs, som forventer at aktiviteten vil finne sted de neste 12 til 18 månedene.

Norske DNO har vært lengre tid vært gjenstand for spekulasjoner om et oppkjøp, og tilhører gruppen av mindre uavhengige oljeselskaper i Nordsjøen, sammen med blant annet en rekke britiske aktører.

- Det er et større antall mindre uavhengige selskaper som nå arbeider i Nordsjøen, mange av de er tungt finansiert av venturekapitalister og bankene - som ser etter en exitmulighet, sa Carstairs ifølge avisen.

Han forventer at kapitalkostnadene i Nordsjøen vil stige med omkring 20 prosent neste år, som følge av den store interessen fra nye aktører. Det vil igjen vil ha en direkte positiv effekt for oljeservicebransjen, mener Carstairs, som også ser for seg økt corporate-aktivitet i den delen av oljebransjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere