RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser mangel på arbeidskraft i Nordsjøen

Sist oppdatert:
En akutt mangel på utdannet arbidkraft og rekrutteringsporblemer kan true den langsiktig fremtiden for olje- og gassproduksjonen i Nordsjøen
Det går frem av en ny rapport laget av analysehuset Fraser of Allander Institute på vegne av handelskammeret i i den skotske oljebyen Aberdeen og rådgivningskonsernet Deloitte.

Rapporten konkluderer med at tross økende oljepris og tilhørende optimisme i Nordsjøen, kan selskapenes evne til å levere op vitale kontrakter være truet av mangel på ledende og teknisk personell og erfarne offshoreingeniører.

Mange selskaper sliter ifølge rapporten med å finne yngre utdannet personell som kan erstatte en stadig eldre arbeidsstyrke. Dette kan medføre til at den positive utviklingen for olje- og gassbransjen i Nordsjøen vil bli hemmet.

Hele 80 prosent av de større selskapene i den skotske oljebransjen melder at de enten har vært ute av stand til å rekruttere den kvalitetsstaben de trenger, blant annet fordi oljearbeiderne har forlatt Skottland for å jobbe utenlands.

- Den uroende trenden mot ferdighetsmangel i bransjen er ikke ny. Men det at den nå har en begrensende innvirkning op nåværende og fremtidige prosjekter gir virkelig grunn til bekymring, sier seniorpartner Derek Henderson i Deloitte til avisen The Scotsman tirsdag.

Han mener det er kritisk for britisk sokkel at de klarer å tilrive seg mer personell. Han mener at en del av problemene skuldes økt rekruttering fra globale arbeidsgivere.

- Det er en tikkende demografisk arbeidsmarkedsbombe innen olje- og gassektoren. Arbeidsmarkedet innen olje og gass er strukturelt svakt i gruppen 25 til 40 år med mangel i alle disipliner. Vi har identifisert en trend - utvikingen av et meget likvid internasjonalt arbeidsmarked hvor det med mobile menneskene i sektoren typisk er mellom 30 og 40 år, sier adm. direktør Andrew McDonald i rekrutteringsselskapet Maxwell Drummond international til The Scotsman.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere