RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser milliardopptur i Seadrill

Sist oppdatert:
John Fredriksen og SeaDrill vil gjøre samme operasjon som ble gjort i Frontline, noe som skal resultere i heftig kursoppgang. Sjekk planene her:
Både Dagens Næringsliv og Finansavisen refererer i dag planer SeaDrill har for å synliggjøre mest mulig aksjonærverdier i selskapet.

I helgen ble det klart at Noble Drilling selger sin aksjepost i Smedvig til SeaDrill, og Fredriksen nådde dermed igjennom i kampen om det velrenomerte riggselskapet. Dermed fremstår SeaDrill som det riggselskapet i verden med mest moderne flåte.

Planen videre skal nå være å skille ut riggene fra SeaDrill, og gjennomføre den samme operasjonen som Frontline gjennomførte for et par år tilbake. Frontline solgte sine skip til ShipFinance, som igjen tok opp store lån. Skipene ble leid tilbake på lange kontrakter til rederiet som igjen leide skipene ut på korte kontrakter i markedet.

På den måten ble milliarder av dollar frigjort, og distribuert ut til aksjonærene.

Ifølge Finansavisen er nå SeaDrill, med Fredriksen og Trøim i spissen, i gang med prosessen for å gjøre det samme med god hjelp av Pareto Securities Svein Støle.

- Trøim uttalte at man gjennom en slik modell kan bruke 2,5 til 3 år på å utbetale dividende tilsvarende dagens markedsverdi på SeaDrill, sier analytiker Rune Andre Juliussen i Pareto til Finansavisen.

Da Trøim presenterte dette lå aksjekursen på rundt 80 kroner, noe som tilsvarer en tilbakebetaling til investorer på hele 18 milliarder kroner.

Nå forventer Pareto en aksjekurs på 180 kroner i riggselskapet, men ifølge Finansavisen opererer meglerhuset med et kursmål på svimlende 200 kroner aksjen. Det betyr, med dagens antall aksjer, en markedsverdi på svimlende 64,8 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere