RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser mulig nederlandsk bankraid

Sist oppdatert:
Utenlandske analytikere iMarkedet har vært i kontakt med ser det som en mulighet at ABN Amro og toppsjef Rijkman Groenink går til angrep på Norden. Dette vil eventuelt føre til store endringer i det nordiske bank- og meglermarkedet
Les også: Nye rykter om Nordea og ABN

Utenlandske analytikere iMarkedet har vært i kontakt med er delt i synet på om ABN Amro skal være interessert i å ta over det nordiske finanskonsernet Nordea. iMarkedet omtalte i går spekulasjoner om at ABN Amro skal være interessert i å ta over Nordea.

Delt i synet

- Dette er en mulighet, sier Garth Leder hos analysehuset Fox-Pitt, Kelton.

Han viser til at ABN har en diversifisert strategi allerede, med bankenheter flere steder i verden.

Sarah Millan hos Credit Suisse First Boston er imidlertid ikke overbevist om at ABN skal være interessert i et nordisk raid nå.

- Jeg finner det overraskende og ser ikke logikken i det, sier hun til iMarkedet. Hun tror at ABN fremover vil bruke tiden på den nåværende organisasjonen.

Tidligere har Nordea-ledelsen uttalt at de ser seg selv mer som parten som blir overtatt enn den overtagende part.

Ringvirkninger for meglerbransjen

En sammenslåing mellom Nordea og ABN Amro vil også få ringvirkninger i aksjemarkedet. De to finanskonsernene eier hvert sitt meglerhus i det nordiske marked; Nordea Securities og Alfred Berg. Spekulasjonene går på at DnB Markets kan være interessert i å kjøpe Alfred Berg for å bedre sitt nordiske forfeste.

- Jeg tror Alfred Berg har fått enda et år på å vise bedring (overfor konsernledelsen red. anm). Det går jo riktig vei, sier Millan i Credit Suisse First Boston til iMarkedet.

Leder i Fox-Pitt, Kelton mener at det er mer sannsynlig at DnB vil være interessert i å kjøpe Carnegie enn Alfred Berg.

- Det ligger jo et bra nordisk meglerhus til salgs som heter Carnegie, sier han til iMarkedet.

Risikoen ved kjøp av et meglerhus er at nøkkelpersonell vil trekke seg ut av selskapet etter at kjøpet er gjennomført.

iMarkedet skrev onsdag at "DnB Nor" har blitt store i Norge på meglersiden, og store på kapitalforvaltning i Norge og Sverige etter kjøpet av Skandia Asset Management, men mangler en markedsposisjon som meglerhus i Nordens viktigste kapitalmarked, Stockholmsbørsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere