RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser muligheter i gamle supertankere

Sist oppdatert:
Den amerikanske rederen Richard Neu har nå patentert en metode for ombygging av gamle tankskip til moderne bulkskip.
Neu ser ifølge TradeWinds store muligheter i forbindelse med den kommende utfasingen av tankskip med enkle skrog som vil finne sted i 2010. I den forbindelse har Neu i det stille patentert en metode for å bygge om eldre tankskip med enkle skrog til bulkskip med doble skrog.

Ifølge TradeWinds skal Neu, som er mest kjent som bulk- og gassreder, være i samtaler med kinesiske Huarun Dadong-verftet. Neu har i alle år hatt forbindelse med Bergesen-systemet.

Det skal være bulkskip for frakt av malm som er hovedmålet for Neus planer. Patentet ble registrert i juli i år.

Foreløpig er det altfor dyrt å kjøpe eldre tankskip, hvor prisene med et fortsatt meget sterkt tankmarked har nådd nye høyder de siste par årene. Det er imidlertid forventet et langt vanskeliger marked i forkant av utfasing i 2010 på grunn av en bølge med nybygg som vil bli levert fra verftene i Asia.

Samtidig forventer analytikerne at det kan bli mangel på bulkskip, noe Neu ser ut til ville utnytte gjennom konvertering av tankskip. Det er hittil kun gjort en tilsvarende konvertering, da rederiet Hebei Ocean Shipping i fjor konverterte en supertanker til en Very Large ore Carrier (VLOC) med doble skrog på 250.000 dødvekttonn.

Mange av tankskipene som skal fases ut i 2010 er ikke eldre enn 17 til 20 år, og er dermed meget gode kandidater til videre seiling i andre markeder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere