RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser nytt børsfall

Sist oppdatert:
DnB Nor Kapitalmarked mener investorene ikke skal være for sikre. Det blir nytt børsfall om ikke lenge.
Korreksjonen i verdens aksjemarkeder i månedsskiftet februar/mars ble både liten og rimelig kortvarig. DnB NOR mener det ikke vil overraske om vi får ytterligere en korreksjon i markedene før første halvår er omme.

Det går frem av månedsrapporten for april.

- Noe mer utfordrende

- Sesongmessig er nå vi på vei mot en noe mer utfordrende periode for aksjer, men momentet er sterkt og de fundamentale forholdene fortsatt gunstige for globale aksjer med gode vekstutsikter og moderat inflasjonsfrykt. Prisingen er også rimelig attraktiv. Vi overvekter derfor globale aksjer, skriver kapitalforvalterne i rapporten.
- Var det alt?

Hittil i år er verdensindeksen opp 1,7 prosent. Verdensindeksen korrigerte ned anslagsvis 6 prosent i månedsskiftet februar/mars, som er såpass lite at det er grunn til å spørre om dette virkelig var alt i denne omgang, heter det videre.

- I og med at vi nå går inn i en periode av året som historisk pleier å være ganske svak for aksjer, blir vi ikke overasket om vi får flere korreksjoner i markedene før første halvår er omme. Når det er sagt er det fortsatt et positivt klima for aksjer. Det er god vekst, lav inflasjon, lave renter og rimelig attraktiv prising, heter det i rapporten.

Fortsatt vekstutsikter

DnB NOR opprettholder overvekten i aksjer med bakgrunn i gode vekstutsikter i økonomien, moderat inflasjonsfrykt og relativt attraktiv prising.

-I vår regionale allokering favoriserer vi fortsatt de europeiske markedene med fokus på blant annet Sverige og Finland. Vi er også positive til det mer defensive sveitsiske markedet.

I det norske markedet har vi i løpet av mars øket vekten fra undervekt til nøytral. Hovedsakelig grunnet utsikter til stabilt høy oljepris og det faktum at analytikerne er i ferd med å oppjustere sine selskapsestimater innenfor oljerelaterte sektorer, skriver kapitalforvalterne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere