RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser oljepris rundt 50 dollar ut 2006

Sist oppdatert:
Investeringsbanken Dresdner Kleinwort Wasserstein hever nå sitt oljeprisanslag for 2005 kraftig og tror OPECs produksjon må over 30 millioner fat daglig i andre halvår. Les mer her
- OPEC er for øyeblikket på en opptur, og kan nesten ikke tro på sitt hell, mener meglerhuset Dresdner Kleimwort Wassersteins energianalytiker Mehdi Varzi.

Basert på de siste to ukenes kommentarer fra OPECs toppleder og oljeministere trekker Varzi nå den konklusjon at OPEC konstant øker sine egne prisforventninger og er klar til å forsvare oljeprisen på langt høyere nivåer enn tidligere antatt.

Han påpeker videre i oppdatering at den globale etterspørselen eter olje har vist overraskende lav elastisitet i forhold til høyere oljepriser, samtidig som høye naturgasspriser hindrer skift fra olje til gass i energiproduksjonen.

På bakgrunn av økte etterspørselsestimater og et fortsatt meget stramt oljemarked fremover, hever DrKW nå sitt oljepris estimat for 2005 og 2006 fra 40 til 48 dollar fatet for brent olje, og til omkring 51 dollar for referanseoljen WTI.

DrKW mener også at OPEC i andre halvår må bidra med over 30 millioner fat olje pr. dag, mens de ser henholdsvis 29,5 og 29,6 millioner fat i første og andre kvartal.

Bakgrunnen for de høye anslagene er både den historisk sterke veksten i etterspørselen som er ventet de to neste årene, men også at stort sett alle estimater for produksjonen utenfor OPEC ser ut til å være for høye.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere