RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser oppside for Altinex

Sist oppdatert:
Analysehuset Corporate Advice and Research (CAR) mener markedet har oversett snuoperasjonen i offshoreteknologiselskapet Altinex, og ser oppside for aksjen
- Offshoreaksjer har vært i skuddet i den senere tid. Et selskap som på grunn av sine tidligere finansielle problemer er oversett er Altinex, skriver CAR i dag.

- Selskapet har nylig kommet en gjennom en vellykket restrukturering. Ulønnsom virksomhet har blitt avhendet og antall ansatte er blitt redusert fra 120 til 23. Til tross for dette har konsenet bare marginalt dårligere omsetningskapasitet og et signifikant bedre lønnsomhetspotensial heter det.

CAR ser spesielt et spennende marked for rensing av vann offshore. Dette kan bli et milliardmarked, mener CAR, og viser til at Altinex i desember meldte om en kontrakt med Statoil om utvikling av et mobilt offshoresystem for behandling av avfallsvann.

Gruppen planlegger i tillegg å vokse gjennom oppkjøp noe som ytterligere kan øke verdipotensialet, mener CAR.

CAR venter en fortjeneste pr. aksje på 3 øre i 2004 og 5 øre i 2005. og mener en verdi på 35 øre fundamentalt kan forsvares. Det sette et seksmåneders kursmål på 30 øre.

Oppsummering:
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 30 øre
Meglerhus: Corporate Advice and Research
Dato: 27. januar 2004

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere