RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser Prosafe i 300

Sist oppdatert:
Meglerhuset DNB NOR Markets er fornøyd med utviklingen i offshoreselskapet Prosafe og har valgt å oppgradere kursmålet til 300 kroner per aksje
Etter at Prosafe i forrige uke sendte ut meldingen om at de har inngått en hensiktsavtale for boligriggen Safe Scandinavia, har DNB NOR Markets justert sine estimater og valgt å heve kursmålet i aksjen.

Safe Scandinavia har blitt reservert for to perioder av BG International, den første perioden er i juli 2006 og den andre i løpet av første kvartal 2007. Totalt går avtalen med BG International over 56 dager og indikerer ifølge analysen til meglerhuset en dagrate fratrukket mobiliserings- og demobiliseringskostnader på 242.000 dollar. Deler av disse kostnadene dekkes imidlertid av ConocoPhilips som har kontraktene på Safe Scandinavia før og etter BG International, skriver meglerhuset.

Høyere rater
Ifølge analysen vil kontrakten med BG International indikere en dagrate på 220.000 dollar, fratrukket mer normale mobiliseringskostnader. Videre skriver DNB NOR Markets at det allerede er kjent at markedet for boligrigger er tilnærmet utsolgt for 2006, men at dette foreløpig ikke har slått ut i høyere dagrater. Avtalen Prosafe meldte i forrige uke indikerer at ratene vil kunne begynne å klatre i tiden fremover, melder meglerhuset.

Oppsummering
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 300 kroner per aksje
Meglerhus: DNB NOR Markets
Dato: 27. desember 2005

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere