RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser rask produksjonsøkning på Nabrajah

Sist oppdatert:
DNO og partnerne på Nabrajah-feltet i Jemen jobber nå med planer for å utvide tidlig produksjonen skulle det utvidede boreprogrammet vise mer olje fra den lovende Kjellersonen
Det går frem av oljeselskapet Oil Search kvartalsrapport som eier 28,33 prosent av blokk 43, hvor Nabrajah-felet ligger. DNO er operatør med en eierandel på 56,67 prosent.

Ifølge Oil Search er den første oljen fra tidlig produksjonen ventet å vise en oppstartsrate på 5.000 fat pr. dag i tredje kvartal. Dette skal deretter økes raskt til 15.000 fat pr. dag i løpet av fjerde kvartal i år.

Ingeniørtemaet på feltet ser nå også på muligheter for å øke kapasiteten på feltet ytterligere for å kunne håndtere potensielle økinger i produksjonsnivåene fra nye funn i Kjellersonen hvor det ble gjort et større funne for knappe to uker siden.

Det planlegges nå en utvidelse av boreprogrammet med i første omgang en vanninjeksjonsbrønn, Nabrajah-6, og deretter boring av ytterligere tre produksjons/letebrønner rettet mot Kjellersonen.

Tidligere har DNO signalisert at partnerskapet skulle drive letearbeidet i andre deler av blokken ut året, men dett ser dermed ut til å kunen bli endret.

Partnerskapet venter også på resultatene av produksjonstesten av Kholan-formasjonen i brønn 5 på feltet. Ifølge Oil Search er arbeidet med å klargjøre til testen nå så godt som sluttført.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere