RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser skvising av OPEC utover året

Sist oppdatert:
Økende produksjon utenfor oljekartellet OPEC, kan komme til å presse frem produksjonskutt fra organisasjonen. Analytikere ser et overskudd av olje på 800.000 fat pr. dag i fjerde kvartal
Det Washington-baserte konsulentselskapet PFC Energy forventer at produksjonen vil passere etterspørselen i fjerde kvartal, og overskuddet vil tilsvare omtrent det som er ventet av økt produksjon i Russland, Vest-Afrika, Canada og en mindre økning i irakisk produksjon.

- Store mengder non-OPEC-tilførsel kommer i gang og etterspørselsveksten er i beste fall moderat, sier oljeanalytiker Jamal Qureshi i PFC til Dow Jones Newswire.

OPEC-president Abdullah al Attiyahestimert et overskudd på 800.000 fat pr. dag i fjerde kvartal. Det anslaget ble presentert på OPEC-møtet 31. juli, var basert på en Irak-produksjon på 2 millioner fat pr. dag.

PFC forventer at Iraks produksjon vil ende på 1,6 millioner fat i fjerde kvartal. Analysebyrået forventer en økning i non-OPEC-produksjon på 800.000 fat pr. dag både i tredje og fjerde kvartal. Samtidig sier PFC at de ikke ser lavere oljepriser, og viser til at de historiske lave lagrene må fylles først.

Dett mener PFC vil gjøre det vanskelig for OPEC å forsvare et kutt på møtet i september.

- OPEC kommer til møte press. De har fortsatt noen tøffe aspekter i administrasjonen av markedet, sier Adam Sieminski i Deutsche Bank til Dow Jones.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere