RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser stor aktivitet på norsk sokkel

Sist oppdatert:
Olje- og energidepartementet forventer nå innleveringer av totalt syv Planer for utbygging og drift (PUD) det neste halvåret med inevsteringer på inntil 25 milliarder kroner
Ifølge en pressemelding fra fra depatrementet vil søkandene omfatte prosjekter som vil kunne utvinne 250 millioner fat olje og 40 milliarder kubikkmeter gass.

Den totale ressursmengden kan sammenlignes med ressursene i Visund-feltet, og kan utløse investeringer på om lag 25 milliarder kroner.

- Dette viser tydelig at det er store ressurser igjen på norsk sokkel og at oljeselskapene arbeider aktivt med å utvikle nye utbyggingsprosjekter. Utviklingen er svært positiv i forhold til å nå målsettingen om en langsiktig utviklingsbane for norsk sokkel. Utbygging av disse prosjektene betyr mye for virksomheten til oljeselskapene, leverandørindustrien og det norske samfunnet, sier olje- og energiminister Thorhild Widvey i en kommentar.

Prosjektene som forventes innlevert til behandling det neste halvåret er Skinfaks/Rimfaks IOR, Vilje (tidligere Klegg), Blane, Statfjord senfase, Trym, Volve og Fram øst.

Departementet påpeker at det fortsatt er knyttet usikkerhet til om prosjektene vil bli besluttet av rettighetshaverne.

De fleste av disse utbyggingsprosjektene befinner seg i Nordsjøen i nærheten av eksisterende infrastruktur. I mange tilfeller er dette tidskritiske ressurser, fordi det er avgjørende å bygge dem ut i god tid før nærliggende plattformer og annen infrastruktur stenges ned.

I tillegg til de omtalte syv utbyggingsprosjektene arbeider oljeselskapene med en rekke andre prosjekter som kan bli vedtatt utbygd i løpet av 2005 og 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere