RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser store aluminiumsmuligheter

Sist oppdatert:
Konsernsjef Alain Belda i aluminiumskonsernet Alcoa mener det er store muligheter i markedet for aluminium i et verdensmarked som er inne i en vekst det ikke har sett på 50 år
Det er firekløvret Brasil Russland, India og Kina som er i front av den oppturen Belda ser for verdens største aluminiumsprodusent.

Kina er i dag den største produsenten av kjøleskap og air conditionere og tredje største på pakkeprodukter og femte største på bilprodukter, sa Belda i en tale på Aluminum Association vårmøte i Chicago, melder Reuters.

Alcoa er på full fart inn i Kina, men Belda ser en stor utfordring.

- Jeg tror Kina vil har permanent mangel på kraft. Enhver som vokser med 8 til 9 prosent øker konsumet med 16 til 18 prosent. Det er den samme utfordring for å ha kraft som du har i SUA og Europa, sa Belda.

Belda mener at de fire driverlandene, som han benevner med forkortelsen BRIK, vil dominere markedet for råvarer i en enorm appetitt på ny infrastruktur i sin ferd mot å etablere vestlig lignende økonomier det neste tiåret.

- Vi er i midten av en markedsendring og vekst lik den vi opplevde på 1950-tallet, hvor verden bygde opp Europa og det var en stor andel urbanisering i USA, Europa og deler av Latin-Amerika, sa Belda.

Belda forventer innvandring til verdens byer av opp mot en milliard mennesker frem til 2015, og dette vil gi Alcoa muligheter innen infrastrukturprodukter som togvogner, bygningsmaterialer, skilt, innpakning, småfly, båter og vanlig aluminiums opg legeringsprodukter.

- De gode nyhetene er at det åpenbart er stor etterspørsel der ut for våre produkter. De dårlige nyhetene er at det skjer i vår bakgård, det skjer langt vekk, sa Belda fra talerstolen i Chicago ifølge Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere