RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser stramt riggmarked i 2005

Sist oppdatert:
Aktiviteten i riggmarkedet på norsk og britisk sokkel har økte betraktelig det siste året, og 2005 kan gi et meget stramt marked og nær full utnyttelse av flåten
Det kan gå må en ny vår for Nordsjøen som riggmarked i år dersom utviklingen går som forventet. Dette tross soklenes store grad av modenhet.

Allerede i fjor begynte aktiviteten å tikke oppover tross et lavt antall letebrønner på norsk sokkel, og ferske tall fra analyse- og nyhetsbyrået Platts viser at utnyttelsesgraden for Nordsjøflåten lå på sterke 81,7 prosent i den sesongmessig svake desembermåneden. Det er en økning på 13,1 prosent i forhold til samme måned i 2003.

Det er heller ikke langt under toppmåneden i fjor som var september med 84,1 prosents utnyttelsesgrad, ifølge Platts' tall.

Utnyttelsesgraden fremover skal ha steget enda sterkere ifølge Rigzone, og det forventes nå et stramt og stigende marked i 2005.

Ser en bort fra de seks halvtnedsenkbare riggene (semi’er) som ligger kalde i opplag sp forventes det nær full utnyttelse av både semi’er og oppjekkbare rigger til sommeren.

- Det er underliggende faktorer som støtter argumentet om at Nordsjøen vil se en holdbar renessanse i boreaktiviteten, slik som endringer i eierskap til lisensene, oppjusteringer av oljeselskapenes langsiktige oljeprismål og introduksjon av mer fleksible lisensbetingelser, sier redaktør Ross McCracken for North Sea Rig Market.

Bølgen av mindre selskaper som har blitt aktive på britisk og norsk sokkel bidrar til å styrke aktiviteten fremover, men Rigzone peker også på at de store selskapene som Statoil og ExxonMobil fortsatt gjennomfører store prosjekter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere