RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser svak vekst i verdenshandelen

Sist oppdatert:
Verdens handelsorganisasjon WTO forventer en vekst i verdens handelen på kun 3 prosent i år, og nå ønsker man gjenoptagelse av de globale handelsforhandlingene så raskt som mulig
Det melder NTB torsdag morgen.

Veksten i verdenshandelen ligger an til å bli like svak som i fjor, da den endte på 3 prosent, men ifølge WTO kan den også havne så lavt som to prosent i år.

Derfor tar WTO-sjefen Supachai Panitchpakdi til orde for at de globale handelsforhandlingene snarest må komme i gang igjen.

– Veksten var spesielt svak i fjerde kvartal av 2002, og i første halvdel av 2003 stagnerte handelsflyten nesten fullstendig. Dette svekker håpet om at verdenshandelen raskt skal ta seg opp igjen, handelsorganisasjonen i en rapport ifølge NTB.

– Nå må verdens politiske ledere konsentrere seg om dagsordenen som er satt opp i Doha, sier Supachai Panitchpakdi i en kommentar.

Det har i lengre tid vært forhandliger i WTO uten resultater. Siste runde var i Cancun i september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere