- Vi ser dessverre at den internasjonale gangster-trenden der politiet er en fiende og legitimt mål, også sprer seg i enkelte miljøer her i Norge. Vi må alle være med å avvise denne skadelige Fuck The Police-kulturen, skriver stortingspolitiker Jan Bøhler (Sp) i sin blogg, etter angrepet på Stovner politistasjon lørdag.

To tenåringer på 18 og 19 er pågrepet, mistenkt for å ha kastet en brennende gjenstand mot Stovner politistasjon lørdag kveld. Nettavisen får opplyst mandag at de vil bli fremstilt for varetektsfengsling.

Oppdatering: De to unge mennene ble mandag varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud.

- Min klient stiller seg uforstående til siktelsen. Det var naturlig for ham å være i området. Etter det jeg er kjent med har ikke min klient tidligere hatt mer kontakt med politiet enn det som er vanlig på Stovner, sier forsvarer den 19-årige mannen, Fisnik Baki i Advokatformaet Bratlien, til Nettavisen mandag kveld.

Oslo-politiet meldte om saken rett etter klokka 22.30 lørdag. Ingen ble skadd i hendelsen, og den brennende gjenstanden ble raskt slukket.

Les også: To tenåringer pågrepet etter å ha kastet brannbombe mot politistasjon i Oslo

Politiet ser likevel svært alvorlig på hendelsen.

- Et forsøk på ildspåsettelse er i seg selv en alvorlig, kriminell handling. Det at målet for handlingen var et offentlig signalbygg gjør det enda verre, sier leder John Roger Lund, leder ved Enhet øst i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Les også: Stor nedgang i ungdomskriminalitet i Oslo

Lund ønsker ikke å uttale seg om hendelsen var en konsekvens av en økende motstand mot politiet i visse miljøer, slik Bøhler beskriver i sin blogg.

Baki tar også til kraftig motmæle mot Bøhler karakeristikker.

- Han sier at det er en gangstertrend som sprer seg til Norge. Slike karakteristikker ville jeg vært svært forsiktig med å komme med etter et enkeltstående tilfelle. Jeg ser på hans uttalelser som uheldig, sier Baki til Nettavisen.

- Dette bidrar ikke bare til å stigmatisere de to tenåringene som nå er fengslet, men også til å stigmatisere ungdommer i ett av Oslos mange bomiljøer. For alt vi vet kan dette være guttestreker som i dette tilfellet gikk altfor langt. Slik politiet holder på med ungdommene på Stovner er det ikke rart at noen kan føle seg forfulgt og trakassert.

Artikkelen fortsetter under Nettavisens uhøytidelige spørreundersøkelse.

- Det er iverksatt en etterforskning som vil kunne belyse hendelsen ytterligere. I påvente av den, ønsker ikke politiet å spekulere i motiv eller annet, sier Lund.

Etterforskningen av hendelsen blir nå gjort ved seksjon for finans- og spesialetterforskning.

Les også: Mener unge i drabantbyer må bli sett: - Vi har et stort problem hvis det bare er de kriminelle lederne som ser når noen ramler utenfor

- Vi etterforsker nå hendelsen utenfor Stovner politistasjon. De to pågrepne vil bli framstilt for varetekt i dag ved Oslo Tingrett, sa leder Rune Skjold ved Finans og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt mandag.

Politiet jobber også med å identifisere mulige andre gjerningspersoner.