RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser svekket krone mot euro, styrket mot dollar

Sist oppdatert:
First Securities endrer sine valutaprognoser. Meglerhuset tror kronen vil fortsette å styrke seg mot dollar, og svekke seg mot euro. Dollaren nådde i natt rekordsvake nivåer mot euro
Den siste tiden har kronen styrket seg kraftig mot dollar, men svekket seg mot euro.

First Securities har regnet med at dollaren ville falle til 7 kroner. Nå har dollaren falt til rekordsvake nivåer mot euro, rett under 1,19, samtidig som den har falt til 6,63 kroner.

Mot euro har First hatt et mål for dollaren på 1,18.

- Vi bare nevner at USD var opp og snuste på 1,19 mot EUR i dag, og den har passert vårt target på 1,18. Hva annet har vi da å gjøre enn å skyve målet videre foran oss - selv om vi da trolig går over en undershootingsfase for USD. Men det er ganske normalt - og underskuddene er fortsatt ikke borte. Vi venter en svekkelse ned til 1,25 - og at den vi vare en stund, i alle fall langt ut i 2004, skriver First i sin morgenrapport tirsdag.

First opprettholder sin tro på at kronen vil svekke seg til 8,25 mot euro. I dag er kursen 7,88 kroner for en euro. Og First har mer tro på at kronen svekker seg mer mot euro enn mindre.

Disse målene betyr en dollarkurs på 6,50 kroner.

- Det innebærer at handelsveid kronekurs faller litt mindre enn vi tidligere har fortutsatt, skriver First.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere