*Nettavisen* Nyheter.

Ser tv 50 timer i strekk

Foto: AP Photo/ Johnny Green, PA

Hvis det er noe i at for mye tv-titting gir firkantede øyne, vil Tom Gibson ligge dårlig an. Han skal nemlig se tv 50 timer i strekk.

Det hele er selvsagt et rekordforsøk. Den 24 år gamle IT-konsulenten ble plukket ut av digital-tv-leverandøren HomeChoice, og skal forsøke å sette verdensrekord.

Den gamle rekorden ble satt av fire menn som i 2002 så på tv sammenhengende i 47 timer. Gibson skal nå forsøke å sitte klistret til skjermen i 50 timer.

Forsøket startet i London tirsdag. I en stue bygd spesielt til dette forsøket, skal 24-åringen sitte benket foran skjermen i time etter time. Hver åttende time får han forlate skjermen i 15 minutter, men det er de eneste pausene har kan tillate seg. Mat og drikke kan han bestille og få levert direkte til sofaen.

- Foreldrene mine sa alltid at tv-titting ikke ville få meg noe sted. Dette er min mulighet til å bevise at de tok feil, sa Gibson selv til Sky News da forsøket startet.

- Jeg har brukt en del timer på å forberede meg selv til dette. Jeg har blant annet sakte redusert andelen tid jeg tilbringer sovende, og konsentrert meg om å tilbringe stadig mer tid våken, legger han til. Og det kan komme godt med - soving er nemlig ikke tillatt i de 50 timene forsøket varer.

Klarer han oppdraget, får han verdensrekorden, og blir samtidig utnevnt til Storbritannias største tv-slave av HomeChoice.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.