RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Serberne til valg i skyggen av økonomisk krise

Sist oppdatert:
Beograd (NTB-AFP-Reuters): Serberne har søndag valget mellom den EU-vennlige presidenten Boris Tadic og hans høyrepopulistiske rival Tomislav Nikolic.

For første gang på flere tiår står den økonomiske situasjonen i forgrunnen for velgerne i stedet for konfliktene i det tidligere Jugoslavia som førte til serbisk isolasjon. De 6,7 millionene som har stemmerett, skal velge både president, nasjonalforsamling og kommunestyrer.

De siste meningsmålingene antyder at Det demokratiske parti (DS), ledet av Tadic, og Serbias fremskrittsparti (SNS) hvor Nikolic er leder, ligger helt likt med nærmere 30 prosent hver.

Men verken DS eller SNS ventes å vinne nok mandater til å danne regjering alene. Dermed kan Sosialistpartiet som i sin tid ble stiftet av Slobodan Milosevic, komme i vippeposisjon og avgjøre.

- Jeg har stemt på Nikolic og hans parti. Demokratene har hatt sin sjanse og de mislyktes fullstendig, så nå er det tid for endring, sier den 59-årige sykepleieren Olga Nikolic, som var en av de første velgerne som kom til valglokalet når det åpnet i Beograd søndag morgen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere