Serbia avviser EU-forslag om Kosovo

Beograd (NTB-DPA): Serbia avviser definitivt EUs forslag til løsning av forholdet til Kosovo. Det fastslår statsminister Ivica Dacic.

- Ingen av oss i den politiske ledelsen har jo tenkt å akseptere dette. Forslagene ligger langt under det minimum som vi i våre svarteste mareritt kunne forestille oss, sier Dacic til avisen Politika søndag.

Serbia og Kosovo har begge fått frist til tirsdag for å komme med sin endelige beslutning om EUs løsningsforslag. Ifølge det som er kjent, innebærer forslaget at Kosovos minoriteter, også den serbiske, skal innordnes Kosovos grunnlov.

I de åtte forhandlingsrundene med EU lyktes det ikke for Serbia å få aksept for et omfattende selvstyre for det serbiske mindretallet. Han karakteriserer det som en kapitulasjon om Serbia hadde godtatt EUs forslag.

EU har satt en praktisk ordning av forholdet mellom Serbia og Kosovo som en forutsetning for at begge landene kan nærme seg EU. Serbias nei kan bety at landet ikke får noen konkret dato for å begynne medlemskapsforhandlinger med EU på EU-toppmøtet i juni. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.