RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Serbia begynner å innse at Kosovo er selvstendig

Sist oppdatert:
Beograd (NTB-Reuters-AFP): Serbias statsminister Ivica Dacic sa lørdag at Serbia i praksis har tapt sin suverenitet over Kosovo, og at det meste det kan være håp om å berge, er selvstyre for serberne i Kosovo.

I noen av de modigste kommentarene som er kommet fra serbisk side siden den tidligere provinsen løsrev seg etter at NATOs tre måneder lange krig i 1999, sa Dacic at Serbia ikke lenger har råd til å stikke hodet i sanden.

- Serbisk suverenitet i Kosovo er noe som i praksis ikke eksisterer, sa han i nasjonalforsamlingen der de folkevalgte drøftet en resolusjon som ber om selvstyre for de titusener av serbere som fortsatt bor i Kosovo.

Appellen om selvstyre vil imidlertid bli avvist både av Kosovos myndigheter, som ikke vil gi serberne spesiell status, og av det serbiske mindretallet, som ikke vil underlegge seg Pristina og ikke vil nøye seg mindre enn å bli innlemmet i Serbia.

Dacic mener serberne i Kosovo blant annet bør få et uavhengig rettssystem, politi og kontroll over egen energiforsyning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere