Serbia og EU nærmer seg forhandlingsstart

Brussel/Oslo (NTB-Anne Marte Vestbakke/Kjell Arild Nilsen): EU-landene vender tommelen opp for Serbia og medlemskapsforhandlinger. De er litt mer nølende overfor Tyrkia, som får utsatt sine forhandlinger.

25.06.13 19:05

Senest i januar skal EU og Serbia sette i gang forhandlingene om serbisk medlemskap. Slik lyder anbefalingen fra de 27 EU-landene, som var samlet til møte i Luxembourg tirsdag.

Forhandlinger med EU har vært en gulrot når Unionen har meklet mellom Serbia og Kosovo om en normalisering av forholdet. Gjennombruddet ble meldt tidligere i år, og både Serbia og Kosovo har ventet på en invitasjon til EUs forhandlingsbord.

- Serbia har gjort alt for å bli en del av den europeiske familien, sier den serbiske presidenten Tomislav Nikolic ifølge nyhetsbyrået AFP.

Mens Serbia anbefales medlemskapsforhandlinger, får trolig Kosovo tilbudet om å starte forhandlinger om en assosieringsavtale. Anbefalingene må bekreftes av EUs 27 stats- og regjeringssjefer, som samles til toppmøte i Brussel i slutten av uken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.